Öntözőrendszerek / Öntözéstechnika

A szomszéd füve miért zöldebb?

Magyarországon az éves csapadékeloszlás, és páratartalom nem a legmegfelelőbb a zöldfelületek számára. Ezért van szükség öntözésre, amelyet pontos tervezéssel, és kivitelezéssel közel 100%-os csapadék lefedettséget tudunk elérni.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy egy öntözőrendszernek mi az előnye és az ára mikor térül meg.

  • egy hálózati vizet használó öntözésnél első csökkentő tényező a locsoló „mellék” mérő igénylése és felszerelése. Így a vízszámlánk csökkenthető nagyságrendileg.
  • Öntözés hatékonysága a hagyományos tömlős megoldáshoz képest akár 80% nagyobb lehet, megfelelő paraméterekkel.
  • Fúrt kút esetén a ráfordítási költségek után a vízfogyasztásért, nem kell fizetnünk, de a kút vízminőségére figyelnünk kell.
  • Időt spórolunk meg, nem kell esténként munka után tömlővel a kezünkben álldogálni, vagy árasztásos módszerrel pazarolni a vizet. Akár nyugodtan elutazhatunk nyaralni is, hisz az automatikus programvezérléssel tetszés szerint napszak, órára be tudjuk állítani az öntözés időpontját, hosszúságát.
  • Telepített növényeinknek közvetlen gyökérzónájához való vízjuttatása csepegtető öntözéssel szintén hatékonyabb. Ezáltal megfelelő tápanyagbevitellel a növényeink egészségesebbek lesznek, és gyorsabban fejlődnek.

Az öntözéstechnika az Egyesült Államokból indult el, így nem meglepő, hogy a mostani
piacvezető cégek is onnan kerülnek ki.

A vállalkozás több éves tapasztalata alapján is ezekre esküszik, figyelembe véve árarányt, szórásképet, szerelhetőséget, és nem utolsó szempont alapján a minőséget!